O nama

HK MARATHON

Hokej klub Marathon osnovan je 1914 godine u Zagrebu. Jedan je od najstarijih hokejaških klubova u Hrvatskoj. HK-Marathon je odigrao prvu međunarodnu utakmicu na ovim prostorima 1941 godine. Marathon je odigrao i prvu međunarodnu dvoransku utakmicu u Genovi (1981 godine) te nakon toga praktički pokrenuo dvoranski hokej u Hrvatskoj. Bio je tri puta prvak i pobjednik kupa bivše države Jugoslavije. Također je bio tri puta dvoranski prvak Jugoslavije.
Putevima uspjeha nastavlja i u samostalnoj Hrvatskoj. Prvak Hrvatske osam puta, pobjednik Kupa tri puta. Dvoranski prvak Hrvatske 13 puta, deset puta za redom, a pobjednik kupa u dvorani dva puta.
Možemo se pohvaliti i sa mnogobrojnim službenim međunarodnim nastupima. U kupu prvaka takmičio se je sedam puta, a u kupu pobjednika kupova tri puta. Na dvoranskim prvenstvima Europe Marathon je nastupao jedanaest puta i to u B grupi

Hokej klub Marathon je osnovan kao sportski klub te je član nacionalnog saveza. Klub djeluje kao sportska Udruga koja se bazira na: promicanju hokeja na travi u Republici Hrvatskoj, radu s mladim ljudima te njihovoj pripremi za natjecanja, promicanje tjelesne aktivnosti, promicanju zdravlja, provođenju odgojnih mjera.